• Grootste aanbod, voor elk budget.

  Grootste aanbod, voor elk budget.

 • Belgisch design, degelijke kwaliteit.

  Belgisch design, degelijke kwaliteit.

 • Advies op maat. Online én in onze showrooms.

  Advies op maat. Online én in onze showrooms.

 • GRATIS levering

  GRATIS levering

Alles over beschermhoezen

Waarom gebruik je een beschermhoes? Wanneer? En op welke manier?

De herfst is in het land. Hoog tijd dus om (tijdelijk) afscheid te nemen van jouw tuinmeubelen en ze te beschermen tegen het gure weer. In de meeste gevallen is een beschermhoes daarbij noodzakelijk. De belangrijkste voordelen van zo’n hoes? Jouw tuinmeubelen blijven proper en je verlengt hun levensduur. Het is natuurlijk wel cruciaal om de beschermhoes op de juiste manier te gebruiken. Hoe dan? Lees snel verder en ontdek alle tips & tricks over het gebruik van beschermhoezen.

1. Waarom zou ik een beschermhoes gebruiken?

Een beschermhoes gebruik je in de eerste plaats om jouw tuinmeubelen te beschermen tegen vuiligheid. De hoes zorgt ervoor dat de lenteschoonmaak van jouw tuinmeubelen heel wat minder lang zal duren en je dus sneller van die eerste barbecue kan genieten.

Daarnaast zal het gebruik van de beschermhoes er ook voor zorgen dat de levensduur van je tuinmeubelen verlengd wordt. 2. Waarom zou ik GEEN beschermhoes gebruiken?Een hoes is overbodig als je jouw tuinmeubelen binnen kan plaatsen om die zo te beschermen tegen de invloeden van de natuur.

Tip: overwinteren jouw tuinkussens of parasol binnen in een tuinhuis? Leg die niet op de grond waar die sneller beschadigd kunnen worden.

Blijft jouw tuintafel in teak buiten staan? Dan is hier geen beschermhoes nodig. Het houten tafelblad moet namelijk voldoende kunnen ademen. Als de beschermhoes op de tafel ligt, kan dat niet. Daardoor krijg je schimmel- en mosvorming.

lees meer


3. Wat zijn de eigenschappen van een goede beschermhoes?

Een goede beschermhoes:

✔️Houdt alle vuil tegen

✔️ Heeft een ventilatiestrook om schimmelvorming tegen te gaan.

✔️ Komt niet tot aan de grond zodat tuinmeubelen voldoende kunnen ademen.

✔️ Heeft een rits om de hoes gemakkelijk over een tuinmeubel te trekken.

✔️ Heeft een aanspanrekker die ervoor zorgt dat de hoes mooi aansluit en dat die tijdens een herfststorm niet gaat vliegen.

✔️ Kan je gemakkelijk – met water en spons - proper maken na een lange tijd buiten.   4. Hoe gebruik je een beschermhoes op de juiste manier?

  • Hoe droger de tuinmeubelen zijn voor je er een hoes over trekt, hoe beter.
  • Maak de tuinmeubelen schoon na de zomer eerst goed met de juiste onderhoudsproducten voor ze aan hun herfst- en winterslaap beginnen. Dat zorgt voor heel wat minder werk in de lente!
  • De polyester kussens van jouw loungeset, ligbed of tuinstoelen leg je binnen voordat je de beschermhoes over de tuinmeubelen trekt.
  • Hoewel de All WeatherSunbrellaⓇ kussens niet naar binnen moeten, is het toch wel aan te raden. De kussens zelf zullen schimmelvrij blijven, maar als er vocht vast komt te zitten tussen de hoes en de kussens, is de kans op schimmelvorming op de hoes reëel.
  lees meer


  5. Wat zijn de juiste afmetingen van een beschermhoes voor mijn tuinmeubelen?

  Koop je een beschermhoes, dan staat duidelijk aangegeven voor welke afmetingen die hoes van toepassing is. Toch zijn er enkele vuistregels:

  • Voor tuintafels is er 1 gemakkelijke regel. Heb je een tafel van 2,40 m? Dan koop je een hoes van 2,50 m. Neem dus telkens 10 cm als marge.
  • Voor tuinsets reken je telkens 50 cm bij de breedte van jouw tafel. Zo hou je voldoende stof over om de tuinstoelen er te doen onder passen.
  • Koop je jouw lounge en beschermhoes bij Overstock Garden? Dan vind je heel wat hoezen op maat van jouw loungeset.

  * Acties geldig van 31/07/2020 t.e.m. 31/08/2020. Actie niet cumuleerbaar en niet verenigbaar met andere kortingen. Actie -30% op aluminium lounges niet van toepassing op lounge- en bijzettafels. Aanbod geldt enkel voor leveringen in België.