• Grootste aanbod, voor elk budget.

    Grootste aanbod, voor elk budget.

  • Belgisch design, degelijke kwaliteit.

    Belgisch design, degelijke kwaliteit.

  • GRATIS levering

    GRATIS levering

  • Online advies & Customer Service: elke dag 9u-22u

6 redenen waarom volkeramische tafels ideaal zijn voor buiten

Waar keramiek vroeger vooral indoor werd gebruikt voor keukenbladen en badkamers, is het ondertussen geëvolueerd naar een enorm geliefkoost materiaal voor outdoor. De voordelen zijn dan ook talrijk: naast de mogelijkheid om een strak design te creëren, is het een oersterk materiaal dat moeiteloos weer en wind trotseert. We zetten de voordelen even op een rijtje.

1. Oersterk door gebakken aarde en mineralen

Een (vol)keramisch blad is het resultaat van een menselijke handeling waarbij aarde en mineralen samengeperst en gebakken worden. Volkeramische bladen worden in 1 stuk vervaardigd en gebakken wat het tot een oersterk materiaal maakt dat zeer resistent is tegen krassen. Sinds enkele jaren bieden we binnen het Bristol À La Carte-gamma volkeramisch als nieuw materiaal aan. De dikte van het tafelblad bedraagt 6 mm en de motieven die worden aangebracht met een gepatenteerde digital design-technologie. Een glasvezeldoek aan de onderkant versterkt het geheel.

Capri tuinset
video

2. Bestand tegen weer en wind

Je tuintafel laat je het liefst het jaar door buiten staan. Keramiek is daarom de ideale partner voor je terrasinrichting. Het materiaal is water- en vorstbestendig omdat het zo goed als geen vochtigheid opneemt en in alle klimaten tot zijn recht komt. Daarnaast is keramiek ook UV-bestendig door het ontbreken aan organisch pigment en dus volledig kleurvast. Ook hitte en vuur hebben geen vat op keramiek: het materiaal blijf in alle omstandigheden vorm- en oppervlakstabiel.

3. Zeer makkelijk in onderhoud

Keramische tafelbladen zijn uiterst onderhoudsvriendelijk en hygiënisch aangezien schimmels en bacteriën niet in het oppervlak kunnen binnendringen. Als dagelijks onderhoud volstaat het de tafel schoon te vegen met een vochtige doek. Maar ook desinfectie- en reinigingsmiddelen beschadigen het oppervlak niet. Voor een grondige reiniging en bescherming kan je met een zachte doek Bristol reiniger voor natuursteen en Bristol natuursteenbeschermer gebruiken om vervolgens af te spoelen met lauw water.

video
Lacrima tuintafel

4. Heel veel designs mogelijk

Keramische bladen geven je terrasinrichting meteen een strakke design-touch, en dat hoeft niet enkel in zwart of wit te zijn. De keramische kameleons passen perfect bij elke stijl. Voor 2020 voegden we 3 nieuwe kleuren toe aan het volkeramische gamma: Strata Argentum (1), New York (2) en Calatorao (3). Waar de nieuwe kleur Calatorao natuursteen/marmer benadert, heeft New York een stylistische betonlook en gaat Strata Argentum voor een warme benadering van hout.

Personaliseer je terras naar wens en smaak met een totaalpakket van een tiental verschillende motieven: Calacatta (4) voor de marmerliefhebbers, Pierre Bleu (5) voor een blauwsteenlook, Fusion Beton (6) als je houdt van een industriële stijl met beton en nog veel meer.

Aanbod keramische tafelbladen
Cesano tuintafel

5. Veel toepassingen

(Vol)keramisch is een gekend materiaal voor tafelbladen, maar wordt ook meer en meer gebruikt voor andere toepassingen zoals de afwerking van eenlounge- en bijzettafels. Zo kunnen de nieuwe Rondo salontafels gecombineerd worden met volkeramische bladen.

6. 100% recycleerbaar

Keramiek wordt uitsluitend uit natuurlijke materialen gemaakt zoals aarde en anorganische pigmenten van natuurlijke oorsprong. Dit maakt het tot een 100% natuurlijk product. Keramiek belast het milieu niet en kan zeer eenvoudig gemalen en voor andere productieprocessen gerecycleerd worden.

Onze selectie

Benieuwd naar meer tuininspiratie?

*Promoties zijn geldig van 01/09/2021 t.e.m. 30/09/2021 of tot uitputting voorraad op het volledige assortiment. Eénmalige korting per klant / 1 adres. De kortingen van €50, €125 en €300 zijn onderling niet cumuleerbaar, maar wel van toepassing bovenop andere procentuele kortingen.