• Grootste aanbod, voor elk budget.

    Grootste aanbod, voor elk budget.

  • Belgisch design, degelijke kwaliteit.

    Belgisch design, degelijke kwaliteit.

  • GRATIS levering

    GRATIS levering

  • Online advies & Customer Service: elke dag 9u-22u

5 tuinmeubel-winter-survival tips

De winter staat voor de deur en niet alleen wij maar ook onze tuinmeubelen hebben een extra laagje nodig om het gure weer te trotseren. Verleng de levensduur van jouw buiteninrichting met deze 5 tuinmeubel-winter-survival-tips!

1. Beperk de lenteschoonmaak van jouw tuinmeubelen door ze in de herfst en winter van een beschermhoes te voorzien.

Het belangrijkste voordeel van een beschermhoes is dat het jouw tuinmeubelen proper houdt (lees: dat jij sneller van je terras en de eerste zonnestralen kan genieten) en de levensduur verlengt. Let hierbij op dat je een gepaste beschermhoes van goede kwaliteit gebruikt.

2. Zorg voor voldoende ventilatie en een stevige bevestiging van de beschermhoes.

Hoe droger de tuinmeubelen zijn voor je er hun winterjasje over trekt, hoe beter. Vocht kan namelijk schimmelvorming veroorzaken. Om dat tegen te gaan zorg je ervoor dat je beschermhoes niet tot op de grond komt en dat er een ventilatiestrook in de hoes aanwezig is. Zo kunnen dauw en condens nog naar buiten en kunnen je tuinmeubelen voldoende verluchten.

Zet je tuinstoelen mee onder de beschermhoes van je tuintafel zodat die mooi gespannen staat. Dat verkleint de kans dat de hoes bij stevige wind of koude temperaturen beschadigd raakt. Een aanspankoord onderaan de beschermhoes is een pluspunt. Zo sluit de hoes mooi aan en gaat deze niet vliegen tijdens een herfststorm.

3. Leg de tuinkussens binnen voor je een beschermhoes over je tuinmeubelen trekt.

Hoewel sommige kussens, zoals All Weather Sunbrella®, in principe niet binnen moeten overwinteren, is het toch aan te raden om dat wel te doen. De kussens zelf zullen schimmelvrij blijven, maar als er vocht vast komt te zitten tussen de beschermhoes en de tuinkussens, is de kans op schimmelvorming op de hoes reëel. Weather+ kussens moeten zeker binnen opgeborgen worden.

4. Opletten met een beschermhoes voor je teak tuintafel die 's winters buiten blijft staan.

Heb je een tuintafel in teak die 's winters buiten blijft staan? Dan kan dat gerust zonder beschermhoes. Het tafelblad heeft namelijk extra zuurstof nodig met dat vochtige winterweer. Heb je echter helemaal geen zin in een uitgebreide lenteschoonmaak met schuren en lakken, dan kan je toch een hoes gebruiken. Maar zet in dit geval een emmer of ander hoog element in het midden van je tafel zodat je hoes niet 'plakt' tegen het hout. Tuinstoelen in teak mogen wel onder een beschermhoes.

5. Behandel je houten tuintafel met een goede beschermer.

Bij de start van de herfst, voor je tafel maandenlang buiten blijft staan, is het aan te raden om deze nog 1 keer te behandelen met een goede beschermer. Dat is niet alleen beter voor het hout, het zal het onderhoud in de lente een stuk gemakkelijker maken.

Ontdek meer tips & tricks voor jouw terras

*Promoties zijn geldig van 01/09/2021 t.e.m. 30/09/2021 of tot uitputting voorraad op het volledige assortiment. Eénmalige korting per klant / 1 adres. De kortingen van €50, €125 en €300 zijn onderling niet cumuleerbaar, maar wel van toepassing bovenop andere procentuele kortingen.