Hoe kies ik de juiste parasol?

Op het vlak van materialen en vormen bieden we je bij Overstock de ruimste keuze aan parasols. Je vindt gegarandeerd de juiste parasol voor jouw tuin.

  • Staande parasols

Dé klassieker. Een staande parasol is lief voor je portemonnee en biedt je de keuze uit een groot aantal kleuren. Verder kan je kiezen tussen een uitvoering in hout of aluminium. Elk model heeft een zwengel of een katrol zodat de parasol makkelijk open en dicht te doen is.

TIP! Wilt u uw staande parasol gebruiken om schaduw te creëren boven uw tuintafel? Dan heeft u natuurlijk een tafel nodig waarin daartoe een opening is voorzien. Een andere mogelijkheid is om voor een zweefparasol te kiezen.

 

  • Zweefparasols

Bij dit type wordt de parasol langs de zijkant ondersteund met behulp van een gebogen arm. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over het dekken van de tafel als je onder de parasol wil eten; er staat immers geen mast in de weg.
Dit model biedt veel voordelen:
- Open en sluit de parasol makkelijk dankzij de zwengel.
- Kantel het zonnescherm voor de beste bescherming tegen de zon.

- Bij sommige modellen kan je het zonnescherm 360 ° draaien, zonder de parasolvoet te verplaatsen.

 

TIP! Bescherm je parasol na elk gebruik met een beschermhoes. Naargelang het model is de hoes inbegrepen in de prijs, maar je kan ze ook los in onze winkels kopen.

 

  • Parasolvoeten

Staande parasols
Je parasol staat extra stabiel als de mast perfect past in de voet. Let dus op de diameter van de parasolmast en op de diameter van het gat in de voet. Die laatste kan je meestal zelf bijregelen.

Voor het ideale gewicht van je parasolvoet meet je eerst de diameter van je parasol. Per meter reken je ongeveer 10 kg. Een parasol met een diameter van 3,5 meter heeft dus bijvoorbeeld een voet nodig van 35 kg (3,5 x 10).

 

Zweefparasols
De voet van een zweefparasol moet zwaarder zijn dan die van een staande parasol. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren in onze winkels. En vergeet niet: hoe groter de diameter van de parasol, hoe zwaarder hij is. Zorg dus voor voldoende tegengewicht!

 

TIP! Voor de allerzwaarste parasolvoeten zijn wieltjes beschikbaar zodat het verplaatsen een stuk makkelijker gaat.

* Acties geldig van 22/05/2019 t.e.m. 25/06/2019